Tulburarea obsesiv-compulsivă

🔹 În niciun caz nu este un adjectiv. Nimeni nu este “OCD*” pentru că prioritizează curățenia acasă sau pentru că este o persoană organizată. 

🔹 Pe măsură ce înțelegerea și conștientizarea oamenilor cu privire la tulburarea obsesiv-compulsivă a crescut, la fel a crescut și utilizarea termenului „OCD” ca descriere pentru anumite tipuri de comportament care nu au legătură în niciun fel cu starea reală. Când oamenii folosesc incorect termenii „obsesiv” și „compulsiv”, duce la neînțelegeri despre această tulburare și trivializează adevărata suferință pe care o produce.

🔹 Multe persoane cu TOC nu se raportează la imaginea stereotipă a acestei tulburări. Pe de altă parte, cei a căror experiență cu TOC este similară cu această imagine se pot confrunta cu dificultăți în căutarea ajutorului după ce au fost stigmatizați sau ridiculizati pentru compulsiile lor, în ciuda faptului că o rețea puternică de sprijin este adesea ceea ce face ca tratamentul să funcționeze.

🛋 Tulburarea obsesiv-compulsivă poate fi tratată. Multe persoane răspund bine la psihoterapie, altele la tratament medicamentos sau chiar la o combinație a ambelor. #cereajutor

*Am ales să utilizez prescurtarea de OCD din limba engleză în locul celei de TOC din limba română pentru că este mai răspândită astfel.

🔻 Disclaimer – pagina mea de psiholog este creată doar cu scop informațional. Din respect pentru voi și profesia de psiholog, această pagină nu înlocuiește psihoterapia, evaluarea psihologică sau ajutorul de specialitate din domeniul sănătății mintale.

Leave a comment